Zaterdag 23 september 2017

De verbouwing gaat van start!

Bouw vrijwilligers gezocht

Start verbouwing

Het is bijna zo ver. In de 2de helft van november gaan wij starten met de verbouwingswerkzaamheden van het gemeenschapshuis.

Deze zullen rond juni/juli 2018 afgerond worden.

Keuze aannemer en installatiebedrijven

Momenteel zetten wij "de puntjes op de i" betreffende de keuze voor de aannemer en de installateurs. Dit ziet er qua uit te voeren wensen, werkzaamheden en financieel goed uit.

Inzet vrijwilligers tijdens de bouw – vergoeding vereniging

Zoals eerder benoemd in het gebruikersoverleg en eerdere correspondentie zijn wij voornemens om ook al tijdens de bouw gebruik te maken van vrijwilligers die een handje mee willen/kunnen helpen. Met de toekomstige aannemer en installatiebedrijven hebben wij namelijk bedongen dat werkzaamheden die wij zelf uitvoeren uit de aanneemsom gehaald worden. Dit betekent dat we voor deze bedragen enerzijds de inzet van vrijwilligers kunnen belonen met een vergoeding die ten goede van de vereniging komt en anderzijds het geld dat dan nog overblijft kunnen besteden aan bijvoorbeeld de inrichting. De hoogte van de vergoeding moeten wij nog vaststellen. Daar komen wij nog op terug.

Een mooie win-win situatie.

Werkzaamheden

Wij denken qua werkzaamheden aan o.a. het volgende;

  • •Lichte sloopwerkzaamheden (strippen ruimten, muurtje verwijderen)
  • •Lichte graafwerkzaamheden (sleuf voor leiding)
  • •Tex/schilder werkzaamheden (muren en kozijnen)
  • •ICT / elektriciteit; monteren van bijv. stopcontacten
  • •Bouw opruimen

Opgave | infobijeenkomst

Heb jij tijd en interesse en wil je de kas van je eigen vereniging mee spekken? Laat dit dan even aan een van jullie eigen bestuursleden weten.

Op korte termijn zullen wij een informatiebijeenkomst organiseren waarin de werkzaamheden die we zelf uit kunnen gaan voeren worden doorgesproken. Daar kunnen ook de vragen gesteld worden. Dezelfde vraag voor inzet zal ook voorgelegd worden aan de inwoners van Panningen.

Bouwbegeleiding

Het bestuur heeft er voor gekozen om professionele bouwbegeleiding in te huren. Deze zal – samen met een verantwoordelijk bestuurslid van het gemeenschapshuis – de werkzaamheden met de bouwvrijwilligers oppakken en afstemmen.

Vrijwilligerswerk na de verbouwing

Ook als het gemeenschapshuis na de verbouwing open gaat zijn er vrijwilligers nodig om bijvoorbeeld de ruimten gereed te maken voor activiteiten en voor het klaar zetten van de koffie/thee. Er zijn dan ook vrijwilligers van verenigingen nodig voor de bardiensten overdag en in de avonduren. Opgave hiervoor kan bij de bestuursleden van je eigen vereniging.

Het zou fijn zijn - en iedere gebruiker ten goede komen - als we ook hier met zijn allen samen de schouders onder zetten.

Wij horen graag van jullie.

Bestuur Gemeenschapshuis In Kepel

Word vrijwilliger

Samen verantwoordelijk

alles over vrijwilligers

Contactgegevens

Akkerveld 15

5988 JB Helden

sc@gemeenschapshuisinkepel.nl