Vrijdag 4 augustus 2017

We kunnen eindelijk echt aan de slag!

Met gepaste trots kunnen wij als bestuur van gemeenschapshuis In Kepèl melding maken dat we na een voorbereidingsperiode van 3 jaar kunnen gaan starten met de verbouwing en realisatie van gemeenschapshuis In Kepèl.

Wethouder Roland van Kessel heeft vandaag het College en de Raad geïnformeerd dat de stichting voldoet aan de voorwaarden uit het Raadsbesluit. De stichting heeft in deze een aantoonbare sluitende begroting aangeleverd en een sluitende exploitatie voor de komende 5 jaar. Op basis daarvan ontvangt de stichting een subsidie van €. 850.000,- van de gemeente en krijgt zij het pand voor een symbolisch bedrag in eigendom.

Een mooie mijlpaal.

Na de bouwvak staan er afrondende gesprekken gepland met aannemers en installatiebedrijven. Daarop worden de contracten gesloten en afspraken gemaakt voor de start en planning van de verbouwing. Naar verwachting zal de start in oktober/november plaats gaan vinden. Deze is opgesplitst in 2 fasen. Dit maakt dat wellicht de meeste activiteiten ook tijdens de verbouwing in het gebouw plaats kunnen blijven vinden. De verbouwing zal ongeveer 9 maanden in beslag nemen.

De komende tijd zullen wij ons ook directer gaan richten op de burgers uit Panningen. Het gemeenschapshuis moet een "thuis" voor iedereen gaan worden. Laagdrempelig, even buurten, kopje koffie of iets anders met je buren, vrienden of familie drinken.

Het beheer en eigenaarschap van het gemeenschapshuis ligt vooral bij de gebruikers zelf. Uniek voor Peel en Maas. Op deze wijze wordt het "huis" ook echt van hunzelf.

Graag doen we ook een oproep aan (toekomstige) gebruikers. Als we zelf "de handen uit de mouwen steken" dan blijft er weer iets extra's over voor bijvoorbeeld de inrichting. Waar moet je dan aan o.a. aan denken? Lichte sloopwerkzaamheden, verven en texen.

Heb je interesse of vragen? Laat het dan iemand van het bestuur weten.

Bestuur gemeenschapshuis In Kepèl

Word vrijwilliger

Samen verantwoordelijk

alles over vrijwilligers

Contactgegevens

Akkerveld 15

5988 JB Helden

sc@gemeenschapshuisinkepel.nl